koncept – UX/UI
Covid-19: Hjælp kroniker i isolation
Team: Signy Hardardottir, Laura Garfalk, Baldur Arge Sveinsson & Cecilie Binger
Hvordan kan en digital service være med til at gøre hverdagen lettere for kronisk syge i isolation?
Baggrund
11. marts 2020 var dagen, hvor landets statsminister Mette Frederiksen ved et pressemøde i spejlsalen på Christiansborg meddelte, at Danmark skulle lukkes ned pga. udbrud af coronavirus (COVID-19).
På studiet fik vi til opgave at udvikle et koncept, der løste en udfordring som en specifik, selvvalgt målgruppe oplevede som konsekvens af landets nedlukning. Vi valgte at fokusere på dem, der gang på gang blev nævnt ved pressemøder og i medierne, men alligevel blev overset – kronikerne.
Idé/koncept
Konceptet er en app, vis hovedformål er at forbinde kronikere med hjælpere. Baseret på radius fra bopæl og opgaver matches kronikere og hjælpere op. Kronikeren vælger selv hvem vedkommende ønsker hjælp fra, og hjælperen vælger selv, hvilke opgaver, som vedkommende ønsker at hjælpe med. Når der er fundet et match kan kroniker og hjælper chatte for at lære hinanden bedre at kende med henblik på at skabe tryghed til hinanden. Når en opgave er ved at blive fuldført kan kronikeren følge med på appen og dermed føle sig som en del af rejsen.
Brugerundersøgelse: Foto etnografi
Livet som kroniker i isolation
For at skabe empati til målgruppen udførte teamet bl.a. foto etnografi. I undersøgelsen medvirker 5 kronisk syge, der i billeder viser hvordan deres hverdag i isolation under corona-pandemien ser ud. Rekrutteringen af de medvirkende er sket i samarbejde med online fællesskabet Kroniske Influencers.
Kronikerne skulle dokumentere følgende:
- Hvad bruger du tid på?
- Hvordan anskaffer du de daglige fornødenheder? (mad, medicin osv.)
- Hvordan har du kontakt med omverden?
- Tag et billede af dit hjem
*Fotos fra undersøgelsen vises ikke af hensyn til de medvirkendes privatliv
GIF: Cecilie
Løsning
Baseret på bruger- og markedsundersøgelser udviklede vi et koncept til en app, vis hovedformål er at forbinde kronikere med hjælpere. Desuden kan brugeren bl.a. planlægge, hvornår vedkommende har brug for hjælp og se de opgaver, som er blevet fuldført. Alt sammen for at imødekomme kronikernes struktureret hverdag, og give dem den hjælp som de har brug for